Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Intrest berekenen als maandbedrag, ontleend bedrag en duur gekend zijn

bepaal i in de formule :

m/k = i/(((1+i)n)- 1) + i
waarbij m het maandbedrag is van een lening
k het oorspronkelijk geleend bedrag
n de duur van de lening in maanden
i de rente in maandpercentage

hartelijk dank bij voorbaat

filip
Ouder - zaterdag 5 februari 2005

Antwoord

Filip, de formule die je geeft begrijp ik niet helemaal.
Als de maandbedragen postnumerando zijn,is
m(1-(1+i)-n)/i =K, dus (1-(1+i)-n)/i=K/m.
Bij K,m en n gegeven ontstaat een nde graads vergelijking die alleen met numerieke methoden is op te lossen.Als je die niet kent ben je aangewezen op een financiële calculator of op trial en error!
Groetend,

kn
maandag 7 februari 2005

Re: Intrest berekenen als maandbedrag, ontleend bedrag en duur gekend zijn

©2001-2024 WisFaq