\require{AMSmath} Afgeleide sinus Wat is de afgeleide van: ¦(x) = 2·cos x2 + sin 3x3 + tan 3x Volgens mijn leraar is de afgeleide van: sin axn = naxn-1·cos axn ¦'(x) = -6x·sin x2 + 9x2·cos 3x3 + 3/cos2 3x Dit zou dan de afgeleide moeten zijn, maar volgens mij klopt dit niet. Ik heb gecontroleerd met mijn GR. Wat is er fout. Koen Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 3 februari 2005 Antwoord Hallo Koen, Er zit een rekenfoutje in het eerste stuk. -6x.sin x2 moet zijn -4x.sin x2 wl donderdag 3 februari 2005 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Wat is de afgeleide van: ¦(x) = 2·cos x2 + sin 3x3 + tan 3x Volgens mijn leraar is de afgeleide van: sin axn = naxn-1·cos axn ¦'(x) = -6x·sin x2 + 9x2·cos 3x3 + 3/cos2 3x Dit zou dan de afgeleide moeten zijn, maar volgens mij klopt dit niet. Ik heb gecontroleerd met mijn GR. Wat is er fout. Koen Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 3 februari 2005
Koen Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 3 februari 2005
Hallo Koen, Er zit een rekenfoutje in het eerste stuk. -6x.sin x2 moet zijn -4x.sin x2 wl donderdag 3 februari 2005
wl donderdag 3 februari 2005
©2001-2025 WisFaq