Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijkingen oplossen

los de volgende tweedegraadsvergelijkingen op in c. gebruik de meestgeschikte oplossingsmethode.
1) 3x2+7=0
2) (x-1)(x-2)=-5

jenny
Iets anders - zaterdag 25 mei 2002

Antwoord

1)
3x2=-7
x2=-21/3
x=±(-21/3)
x=±i(21/3))
x=±1/3i21

2)
(x-1)(x-2)=-5
x2-3x+2=-5
x2-3x+7=0
a=1, b=-3 en c=7
x1,2=(3±(-19))/2
x1,2=(3±i(19))/2
x1,2=11/2±1/2i19

Alsjeblieft, dank je wel!

WvR
zaterdag 25 mei 2002

©2001-2024 WisFaq