\require{AMSmath} Vereenvoudigen na toepassen van de kettingregel Ik zit met een som waarvan ik niet weet hoe je hem moet vereenvoudigen nadat je hiervan de afgeleide hebt bepaald:y = (x2-4)3(2x3+1)2Na het toepassen van de kettingregel kom je uit op:y' = 6x(x2-4)2(2x3+1)2+(x2-4)3 12x2(2x3+1)mbv welke regel werk je hier het plusteken weg en kom je aan het uiteindelijke antwoord;y'= 6x(x2-4)2(2x3+1)(4x3-8x+1) ??Alvast bedankt kevin Student hbo - woensdag 2 februari 2005 Antwoord De laatste stap kan je doen door een zo groot mogelijke factor (of factoren) buiten haakjes te halen:Hopelijk helpt dat... WvR woensdag 2 februari 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik zit met een som waarvan ik niet weet hoe je hem moet vereenvoudigen nadat je hiervan de afgeleide hebt bepaald:y = (x2-4)3(2x3+1)2Na het toepassen van de kettingregel kom je uit op:y' = 6x(x2-4)2(2x3+1)2+(x2-4)3 12x2(2x3+1)mbv welke regel werk je hier het plusteken weg en kom je aan het uiteindelijke antwoord;y'= 6x(x2-4)2(2x3+1)(4x3-8x+1) ??Alvast bedankt kevin Student hbo - woensdag 2 februari 2005
kevin Student hbo - woensdag 2 februari 2005
De laatste stap kan je doen door een zo groot mogelijke factor (of factoren) buiten haakjes te halen:Hopelijk helpt dat... WvR woensdag 2 februari 2005
WvR woensdag 2 februari 2005
©2001-2024 WisFaq