Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Functies en verbanden

Stel f(q) = a*sin(bx-c)+d
en f(r)=ex2+fx+g

Aanemende a,b,c,d,e,f,g zijn bekend

Hoe kun je dan de funtie f(q) uitdrukken in de functie f(r)
Zijn er hier ook algemene methoden voor

Paul
Student hbo - woensdag 2 februari 2005

Antwoord

Geen algemene methodieken, denk ik.
Hier gaat het in ieder geval wel. Schrijf de tweede uitdrukking als:
ex2 + fx + g - f(r) = 0
Via de ABC-formule (wortelformule) voor kwadratische vergelijkingen is x dan uit te drukken in f(r).
Die waarde(n) van x vullen we dan in in de eerste uitdrukking.
En dan is f(q) uitgedrukt in f(r).

dk
woensdag 2 februari 2005

©2001-2024 WisFaq