Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Examen met meerkeuzevragen

Karel doet examen Engels op het VWO. Het examen bestaat uit 70 vragen waarbij er maar steeds één van de vier antwoorden goed is. We gaan ervan uit dat hij de vragen op de gok invult. Let wel: a en b niet met de normale benadering uitrekening.
  1. Berekende kans dat hij precies 12 antwoorden goed heeft
  2. Breken de kans dat hij ten hoogste 2 antwoorden goed heeft
  3. Bereken de kans dat hij 25 of meer antwoorden goed heeft

Peter
Student hbo - woensdag 2 februari 2005

Antwoord

Lijkt me een typisch geval van binomiale verdeling

Met:
X:aantal vragen goed
p=1/4
n=70
  1. Bereken P(X=12)
  2. Bereken P(X2)
  3. Bereken P(X25)
Gebruik eventueel:

WvR
woensdag 2 februari 2005

©2001-2024 WisFaq