\require{AMSmath} Som en verschilformules beste lezer,gelieve de volgende vraag te beantwoorden:bewijs:sin3a= 3sina-4sin3acos3a=4cos3a-3cosatan3a=3tana-tan3a/ 1- 3tan2a sebasr Iets anders - zondag 30 januari 2005 Antwoord sin(3a)=sin(a+2a)=sina·cos2a+cosa·2·sina·cosa=sina(1-2sin2a+2-2sin2a) .......cos3a ook zoiets doen.tan 3a= sin3a/cos3a= sina/cosa·(3-4sin2a)/(4cos2a-3)= tana·(3cos2a-sin2a)/(cos2a-3sin2a) ..........Zelf de rest even afwerken.Met vriendelijke groetJaDeX jadex zondag 30 januari 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
beste lezer,gelieve de volgende vraag te beantwoorden:bewijs:sin3a= 3sina-4sin3acos3a=4cos3a-3cosatan3a=3tana-tan3a/ 1- 3tan2a sebasr Iets anders - zondag 30 januari 2005
sebasr Iets anders - zondag 30 januari 2005
sin(3a)=sin(a+2a)=sina·cos2a+cosa·2·sina·cosa=sina(1-2sin2a+2-2sin2a) .......cos3a ook zoiets doen.tan 3a= sin3a/cos3a= sina/cosa·(3-4sin2a)/(4cos2a-3)= tana·(3cos2a-sin2a)/(cos2a-3sin2a) ..........Zelf de rest even afwerken.Met vriendelijke groetJaDeX jadex zondag 30 januari 2005
jadex zondag 30 januari 2005
©2001-2024 WisFaq