\require{AMSmath} Horizontale en verticale verschuiving Wat gebeurt er met een formule als je de lijn horizontaal of verticaal verschuift? Bionda Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 30 januari 2005 Antwoord Een voorbeeld... dan maar? De grafiek van y=2x+3 wordt 4 naar rechts verschoven. De formule wordt dan: y=2(x-4)+3, dus: y=2x-5 De grafiek van y=2x+3 wordt 4 omhoog geschoven, de formule wordt dan: y=2x+3+4, dus: y=2x+7 Zie Transformaties WvR zondag 30 januari 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Wat gebeurt er met een formule als je de lijn horizontaal of verticaal verschuift? Bionda Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 30 januari 2005
Bionda Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 30 januari 2005
Een voorbeeld... dan maar? De grafiek van y=2x+3 wordt 4 naar rechts verschoven. De formule wordt dan: y=2(x-4)+3, dus: y=2x-5 De grafiek van y=2x+3 wordt 4 omhoog geschoven, de formule wordt dan: y=2x+3+4, dus: y=2x+7 Zie Transformaties WvR zondag 30 januari 2005
Zie Transformaties
WvR zondag 30 januari 2005
©2001-2024 WisFaq