Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijkingen

Bij mijn tweedegraads vergelijking x(x-3)=x(3x-2) die ik moet oplossen in C (verzameling complexe getallen) wordt dan uiteindelijk x=0 of x=1/2 maar bij de eerste oefening die u had voorgedaan had ik x2=-36 en hier kan ik beter mee rekenen hoe krijg ik dit dan bij deze oefening want dit is:

1) niet x2 maar x

2) ik heb hier twee getallen 0 en 1/2

an
Iets anders - vrijdag 24 mei 2002

Antwoord

Je rekent hier welliswaar in , maar zoals je op Overzicht van getallenverzamelingen kunt lezen, zitten in ook de reële getallen.

Concreet betekent dit dat je bij jouw vergelijking gewoon twee reële oplossingen krijgt en daar is niets mis mee... want die oplossingen zitten ook in . Dus klaar...

Wanneer krijg je dan complexe oplossingen? Als je ergens uitkomt op de wortel van een negatief getal. In kan dat niet, maar in wel en dan krijg je te maken met complexe oplossingen.

WvR
vrijdag 24 mei 2002

©2001-2024 WisFaq