\require{AMSmath} Afgeleide met behulp van limietdefinitie Ik weet hoe ik de afgeleide van Öx moet bepalen, maar hoe doe je dat via de limietdefinitie? Dennis Student hbo - zondag 30 januari 2005 Antwoord De definitie wordt dan: lim (Ö(x+h)-Ö(x)) / h (lim voor h naar nul) Vermenigvuldig hierin teller en noemer met Ö(x+h) + Ö(x), dan krijg je: lim (x+h-x)/(h(Ö(x+h) + Ö(x)) = lim 1/(Ö(x+h) + Ö(x)) Vul h = 0 in en je hebt het de te bewijzen uitkomst... Groeten, Christophe. Christophe zondag 30 januari 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik weet hoe ik de afgeleide van Öx moet bepalen, maar hoe doe je dat via de limietdefinitie? Dennis Student hbo - zondag 30 januari 2005
Dennis Student hbo - zondag 30 januari 2005
De definitie wordt dan: lim (Ö(x+h)-Ö(x)) / h (lim voor h naar nul) Vermenigvuldig hierin teller en noemer met Ö(x+h) + Ö(x), dan krijg je: lim (x+h-x)/(h(Ö(x+h) + Ö(x)) = lim 1/(Ö(x+h) + Ö(x)) Vul h = 0 in en je hebt het de te bewijzen uitkomst... Groeten, Christophe. Christophe zondag 30 januari 2005
Christophe zondag 30 januari 2005
©2001-2024 WisFaq