\require{AMSmath} Limieten berekenen Limieten zijn duidelijk nie mijn sterkste kant... LIM 1/(x-5)2/1/(x2-25) x-5 Ik dacht aan: (x2-25)/(x-5)2= 0/0 ... = 0 stijn 3de graad ASO - zaterdag 29 januari 2005 Antwoord Je opgave is niet heel duidelijk. Uit het vervolg veronderstel ik dat je zoekt : lim (x2-25)/(x-5)2 voor x®5. lim (x2-25)/(x-5)2 = lim (x+5)(x-5)/(x-5)2 = lim x+5/x-5 = (10/0) = ¥ Als x nadert naar 5 langs de rechterkant is de noemer positief. Ook de teller (10) is positief dus wordt de limietwaarde +¥ De linkerlimiet is gelijk aan -¥ LL zaterdag 29 januari 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Limieten zijn duidelijk nie mijn sterkste kant... LIM 1/(x-5)2/1/(x2-25) x-5 Ik dacht aan: (x2-25)/(x-5)2= 0/0 ... = 0 stijn 3de graad ASO - zaterdag 29 januari 2005
stijn 3de graad ASO - zaterdag 29 januari 2005
Je opgave is niet heel duidelijk. Uit het vervolg veronderstel ik dat je zoekt : lim (x2-25)/(x-5)2 voor x®5. lim (x2-25)/(x-5)2 = lim (x+5)(x-5)/(x-5)2 = lim x+5/x-5 = (10/0) = ¥ Als x nadert naar 5 langs de rechterkant is de noemer positief. Ook de teller (10) is positief dus wordt de limietwaarde +¥ De linkerlimiet is gelijk aan -¥ LL zaterdag 29 januari 2005
LL zaterdag 29 januari 2005
©2001-2024 WisFaq