Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 33413 

Re: Cosinusregel voor een driehoek

en meneer wat is de formule om alfa te bereken bij de cosinusregel??

Osman
3de graad ASO - zaterdag 29 januari 2005

Antwoord

Staan die formules niet in je boek?

Dan moet je dus de zijden a, b, c van de driehoek weten!!
De te gebruiken formule luidt dan:

a2 = b2 + c2 - 2bc·cos(a)

Voorbeeldje? a = 7, b = 5, c = 4.
Invullen:
49 = 25 + 16 - 40cos(a)
En dan jij verder...
Let op, cos(a) is hier negatief! Dat zegt iets over a!

dk
zaterdag 29 januari 2005

©2001-2025 WisFaq