Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

2 formules in 1 formule

Hallo,

Is de volgende formule ook in 1 op te schrijven?

f(x)=c als xd
en
f(x)=ax +b als x=d

Met vriendelijke groet,

Bart Brolsma

Bart B
Iets anders - donderdag 27 januari 2005

Antwoord

Beste Bart,

Je functie bestaat hier in feite uit 2 componenten.
Omdat je met een verschillend functievoorschrift zit voor verschillende waarden van je variabele x zal je altijd een dergelijk gevalonderscheid hebben.

Het wordt ook wel zo genoteerd, in "stelsel"-vorm:

q33315img1.gif

mvg,
Tom

td
donderdag 27 januari 2005

©2001-2024 WisFaq