Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Grenzen bepalen

Hoe kan ik de grenzen bepalen van een vlak V dat is ingesloten door de functie f(x)=x en g(x)=2x+3 en de x-as.

Als ik f(x)=g(x) krijg ik voor x -1 en 3 en g(x)=0 krijg -1,5...maar hoe nu verder...

Peter
Student hbo - vrijdag 24 mei 2002

Antwoord

Ik neem aan dat je g(x)=(2x+3) bedoelt!
Dit soort opgave kan je zelf makkelijk 'controleren' door de grafieken te tekenen, met je verstand, met je GR of met een programma (zie Grafieken tekenen).

q3328img1.gif

WvR
vrijdag 24 mei 2002

©2001-2024 WisFaq