Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Primitieve bepalen

Ik heb morgen examen wiskunde b1,2

ik vroeg me af hoe hier de primitieve van te bepalen:

c = 32^(e(-0.5t+0.5))
antwoord is: (32^(e(-0.5t+0.5))) / -0.5

Waarom?
Bij voorbAAT dank

paul
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 23 mei 2002

Antwoord

Doe niet te veel meer, het examen is vanmiddag en je kunt er beter ontspannen en uitgerust naar toe!

De reden dat het gegeven antwoord goed zit 'm in de kettingregel voor differentiëren.
Als F(x) = (32^(e(-0.5t+0.5))) / -0.5 ofwel -64e-0.5t+0.5, dan is de afgeleide gelijk aan
F'(x) = -64e-0.5t+0.5· -0.5 = 32e-0.5t+0.5.

jr
vrijdag 24 mei 2002

©2001-2024 WisFaq