Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Hoe kan ik annuiteiten bereken met een rekenmachine

Ik heb een lening van 50.000 euro deze moet ik in 10 annuiteiten betalen. de rente voet is 9%.
Ik snap hoe ik het moet bereken met een annuiteitentafel echter die is niet voorhanden voor 9%. Nu moet dit ook met de rekenmachine kunnen? Helaas kom ik hier niet uit.
Iemand enig idee

Bianca
Iets anders - woensdag 26 januari 2005

Antwoord

Bianca.
Als we aannemen dat we te maken hebben met 10 postnumerando jaarannuiteiten moet de contante waarde van de ann.gelijk zijn aan 50.000.Noem de ann.=X.Dus:
X/1,09+X/(1,09)^2+....+X/(1,09)^10=50.000
Links staat een meetkundige reeks.Som is gelijk aan:
X(1-(1,09)^-10)/0.09=50.000®X=7.791,00.
Groetend,

kn
woensdag 26 januari 2005

©2001-2024 WisFaq