Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Ovaal

Hoe bereken en bepaal je een ovaal van een oppervlakte van ongeveer 2m2

mirthe
Student hbo - dinsdag 25 januari 2005

Antwoord

Hallo,

De oppervlakte van een ellips (wiskundige benaming voor de figuur met de vorm van een ovaal) met standaardvergelijking:
x2/a2 + y2/b2 = 1 is gelijk aan pab

Als je wil dat deze oppervlakte 2 is, dan stel je die formule gelijk aan 2, je kies a of b en berekent de andere.

Bijvoorbeeld:
pab = 2
Kies a = 2 = p2b = 2 = b = p = (ongeveer) 3.14

Omdat je steeds één van de kan kiezen kan je oneindig veel ellipsen/ovalen vinden met oppervlakte 2m2.

Voor meer info over de oppervlakte en een plaatje van een ellips waarop die a en b aangeduid staan, zie onderstaande link.

mvg,
Tom

Zie Oppervlakte Ellips

td
dinsdag 25 januari 2005

©2001-2024 WisFaq