Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 33174 

Re: Gelijkwaardige intrest

C.Interest oktober = interest betaald op 1 november = 0,004709 x 200.000 = 941,88
Aflossing 1 november 1.246,31 – 941,88 = 304,43
Schuld gedurende november = 200.00 – 304,43 = 199.695,57

Interest november = interest betaald 1 december = 0,004709 x 199.695,57 = 940,45
Totaal in 2004: 941,88 + 940,45 = 1.882,33

Ik denk dat deze wel goed is,...

Alleen vraag D kom ik niet uit, zou u me kunnen helpen?

Gr. Jannie

Jannie
Student hbo - maandag 24 januari 2005

Antwoord

Jannie,
De schuldrest op 1 jan.2010,direct na betaling van de annuiteit, is gelijk aan de contante waarde van de ann.die nog betaald moeten worden.Vanaf 1 nov.2004 tot en met 1 jan.2010 zijn 63 maanden.Er moeten dus nog 300-63=237 maanden betaald worden.De contante waarde is dus
1246,31(1-(1,004709)^-237)/0,004709=177.739,87.
Als me de ann. van 1 jan.2010 er ook bij rekent moet je bij de berekende schuldrest de maandann.optellen.
opm.0,004709*200.000=941,80!!!De ann. is 1246,25 berekend met het perc. in 4 dec.Als je meer dec. neemt,krijg je
1246,31.

Succes.

kn
maandag 24 januari 2005

©2001-2024 WisFaq