Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Differentieren - laplace

Hallo, ik heb de volgende vraag:

L = Laplace-teken

L{t*sin2t} = 4s / (s2+4)2

Ik snap dat je dit antwoord bereikt door te differtieren d.m.v de quotientregel, maar ik kom niet op 4s / (s2+4)2.

kan iemand mij misschien uitleggen hoe dit antwoord ontstaat??

alvast bedankt en groeten,

Jaap

jaap
Student hbo - maandag 24 januari 2005

Antwoord

dag Jaap,

Het gaat hier dus om het differentiëren van 2/s2+4
Met de quotiëntregel moet je bedenken dat de afgeleide van de teller gelijk is aan 0, dus je krijgt:
(0 - 2·2s)/(s2+4)2
Het kan ook nog met de kettingregel:
2/s2+4 = 2·(s2+2)-1
dus de afgeleide is
-2·(s2+4)-2·2s
groet,

Anneke
dinsdag 25 januari 2005

©2001-2024 WisFaq