Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 33174 

Re: Gelijkwaardige intrest

Hoi,

Ik heb P gevonden:
(1+i)=1,058^12 = 1,004709. Dus P = 0,4709% per maand

Ik snap alleen de som die u gaf niet helemaal (1+p/100)^12=1,058.
1+P/100 is toch al 1,058, wat moet die ^12 dan nog daar?

Gr. Jannie

Jannie
Student hbo - maandag 24 januari 2005

Antwoord

Jannie,
Ik had vermeld dat p het maandpercentage is.Dus als b.v, het maandperc.is 1%, dan is het gelijkwaardige jaarperc.
((1,01)^12-1)*100%=12,6825%.Hier moet je terug rekenen.Dus 1+p/100=(1,058)^1/12=1,004709416,zodat het gelijkwaardige maandperc. is 0,4709( vier dec.)
Hopelijk zo duidelijk.

kn
maandag 24 januari 2005

©2001-2024 WisFaq