Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Berekenen aantal bij Poissonverdeling

Een variabele is Poisson verdeeld, met bekende parameter. Het volgende wil ik graag berekenen:
Stel P(X=k)=0,50.
Hoe bereken ik de waarde voor k? Ik weet dat er geldt:
P(X=k)=e-l·lk/k!.
Ik weet alleen niet hoe ik de waarde voor k hieruit kan bepalen.

Jeroen
Student hbo - maandag 24 januari 2005

Antwoord

Hallo, Jeroen.
Je zegt dat l gegeven is. Is l=1? Of l=2? Of nog een andere waarde? Dit moet eerst bekend zijn.
De waarde van k vind je dan vervolgens door PROBEREN.
Probeer achtereenvolgens k=1,2,3,.. totdat exp(-l)*lk/k! gelijk is aan 0.5, of zo dicht mogelijk erbij.
Lukt dat niet, dan klopt er iets niet met de vraag of de gegevens.

hr
donderdag 27 januari 2005

©2001-2025 WisFaq