\require{AMSmath} Propositielogica (p - q) ^ (r - s) Bewijs: ((p ^ r) - (q ^ s)) (als p dan q) en (als r dan s) Bewijs dan : (als (p en r) dan (q en s)) Karoli Student universiteit - zondag 23 januari 2005 Antwoord ((p®q)Ù(r®s))®((pÙr)®(qÙs)) = ((p'+q)(r'+s))®((pr)'+qs) = ((p'+q)(r'+s))' + (pr)' + qs = (p'+q)' + (r'+s)' + p' + r' + qs = pq' + rs' + p' + r' + qs = (pq' + p' = q' + p' en rs' + r' = s' + r') q' + p' + s' + r' + qs = (s' + qs = s' +q) q' + p' + s' + r' + q = (q' + q = 1) 1 + p' + s' + r' = 1 LL zondag 23 januari 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
(p - q) ^ (r - s) Bewijs: ((p ^ r) - (q ^ s)) (als p dan q) en (als r dan s) Bewijs dan : (als (p en r) dan (q en s)) Karoli Student universiteit - zondag 23 januari 2005
Karoli Student universiteit - zondag 23 januari 2005
((p®q)Ù(r®s))®((pÙr)®(qÙs)) = ((p'+q)(r'+s))®((pr)'+qs) = ((p'+q)(r'+s))' + (pr)' + qs = (p'+q)' + (r'+s)' + p' + r' + qs = pq' + rs' + p' + r' + qs = (pq' + p' = q' + p' en rs' + r' = s' + r') q' + p' + s' + r' + qs = (s' + qs = s' +q) q' + p' + s' + r' + q = (q' + q = 1) 1 + p' + s' + r' = 1 LL zondag 23 januari 2005
LL zondag 23 januari 2005
©2001-2024 WisFaq