Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Berekenen limieten

zou u mij de 3 onderstaaande limeiten uit kunnen leggen. Ik gebuik de rekenregels wel maar ik heb meer het idee dat ik een trukje aan het leren ben.Kunt u daarom de oplossingen zo volledig mogelijk uitwerken zodat ik mischien daarmee verder kan met andere vraagstukken.
1) Limx=2 2-x / wortelx - wortel4-x
Ik neem aan dat hier de teller en noemer vermenigvuldigd moet worden met iets maar hoe bepaal je dat iets?

2) Limx=0 sin 2x+ sinx / x

3) Limx=0 sinx + cos(1/2Pi-x) / x

Jan
Student hbo - zondag 23 januari 2005

Antwoord

Het is een kwestie van regeltjes toepassen. Die moet je gewoon even opzoeken.
1) gebruik de standaard worteltruc
2) en 3) gebruik basislimiet (lim x®0 sin x/x = 1)
Kom je er niet uit, laat dan in ieder geval zien wat je geprobeerd hebt.

jadex
zondag 23 januari 2005

©2001-2024 WisFaq