\require{AMSmath} Goniometrische vergelijkingen Hallo, Ik kom niet helemaal uit de volgende oefening: 9*cos2 x + 6*sin x - 1 = 0 Ik dacht eraan om van die 9*cos2 x - 1 een 1 - 2*sin2 x te maken maar ik weet niet zeker of dat kan... Alvast bedankt, Marc H Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 23 januari 2005 Antwoord Lijkt me een goed plan! Dus: 9·cos2x + 6·sin x - 1 = 0 9·(1-sin2x) + 6·sin x - 1 = 0 9 - 9·sin2x + 6·sin x - 1 = 0 -9·sin2x + 6·sin x + 8 = 0 9·sin2x - 6·sin x - 8 = 0 Dit is een kwadratische vergelijking in sin x. Neem bijvoorbeeld z=sinx om de vergelijking verder op te lossen. WvR zondag 23 januari 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo, Ik kom niet helemaal uit de volgende oefening: 9*cos2 x + 6*sin x - 1 = 0 Ik dacht eraan om van die 9*cos2 x - 1 een 1 - 2*sin2 x te maken maar ik weet niet zeker of dat kan... Alvast bedankt, Marc H Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 23 januari 2005
Marc H Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 23 januari 2005
Lijkt me een goed plan! Dus: 9·cos2x + 6·sin x - 1 = 0 9·(1-sin2x) + 6·sin x - 1 = 0 9 - 9·sin2x + 6·sin x - 1 = 0 -9·sin2x + 6·sin x + 8 = 0 9·sin2x - 6·sin x - 8 = 0 Dit is een kwadratische vergelijking in sin x. Neem bijvoorbeeld z=sinx om de vergelijking verder op te lossen. WvR zondag 23 januari 2005
WvR zondag 23 januari 2005
©2001-2024 WisFaq