Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Twee vergelijkingen met twee onbekenden

Nou ik had hier al een topic er van gezien maar die gaf niet echt antwoord op mijn som:

Bepaal x en y uit onderstaande twee vergelijkingen met twee onbekenden.

3y+7x=2, 5y-2x=4
10y-x=3, 2y-7x=-5

Alex B
Leerling mbo - zaterdag 22 januari 2005

Antwoord

Voor het oplossen van stelsels zijn er verschillende mogelijkheden. Ik zal je twee voorbeelden geven. Dan kan je die toepassen op je eigen voorbeelden.

1. Optellen en aftrekken

q33058img1.gif

2. Substitutie

q33058img2.gif

Succes!

WvR
zondag 23 januari 2005

©2001-2024 WisFaq