\require{AMSmath} Goniometrische vergelijkingen Ik kom absoluut niet uit de volgende oefening:sin 5x + cos 3x = sin xIk moet de vergelijking oplossen met de formules van Simpson...Alvast bedankt Marc H Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 22 januari 2005 Antwoord Begin eens zo:sin(5x)+cos(3x)=sin(x)sin(5x)-sin(x)=-cos(3x)Je krijgt dan (Simpson):2sin1/2(5x-x)cos1/2(5x+x)=-cos(3x)2sin(2x)cos(3x)=-cos(3x)2sin(2x)cos(3x)+cos(3x)=0cos(3x)(2sin(2x)+1)=0En dat zou moeten kunnen dacht ik. hk zaterdag 22 januari 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik kom absoluut niet uit de volgende oefening:sin 5x + cos 3x = sin xIk moet de vergelijking oplossen met de formules van Simpson...Alvast bedankt Marc H Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 22 januari 2005
Marc H Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 22 januari 2005
Begin eens zo:sin(5x)+cos(3x)=sin(x)sin(5x)-sin(x)=-cos(3x)Je krijgt dan (Simpson):2sin1/2(5x-x)cos1/2(5x+x)=-cos(3x)2sin(2x)cos(3x)=-cos(3x)2sin(2x)cos(3x)+cos(3x)=0cos(3x)(2sin(2x)+1)=0En dat zou moeten kunnen dacht ik. hk zaterdag 22 januari 2005
hk zaterdag 22 januari 2005
©2001-2024 WisFaq