Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Stapje

gegeven is: f(x)=(x+2):3x
gevraagd wordt f1(x)
hierbij wordt de productregel gebruikt. we zijn begonnen met:
f(x)·3x=x+2
dan links en rechts differentiëren:
f1(x)·3x+f(x)·3=1
f1(x)·3x+((x+2):3x)·3=1
f1(x)·3x+((x+2):3x)=1/3
f1(x)·3x=1/3-((x+2):3x)
de volgende stap is:
f1(x)=(1·3x-(x+2)·3):(3x)2
Hoe komen we aan die stap?
alvast bedankt!

alyssi
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 20 januari 2005

Antwoord

Ik vind 't allemaal wel vreemd! Er stond al :3x, eerst onder één noemer zetten en dan links en recht delen door 3x... dus dat wordt :(3x)2. Meer is 't niet...

Maar zou dit niet handiger zijn?

q32956img1.gif

WvR
vrijdag 21 januari 2005

©2001-2024 WisFaq