Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Marginality

R(q) = 5qÖ(q+2)
q represents the amount of output of the production process

Determine the approximate level of output that is necessary to increase revenue by one unit, at a production level of 14 units.

Het antwoord is 125/6, maar ik snap niet hoe ze daarop komen. Hoe moet ik dit berekenen?

kirste
Student universiteit - donderdag 20 januari 2005

Antwoord

Eerst maar eens kijken of het uberhaupt wel klopt.
Voor q=14 geldt R(q)=5·14·Ö16=280
Wanneer het antwoord juist zou zijn zou moeten gelden:
R(125/6)=281 nietwaar ??
Welnu, klopt dit wel ???? Dat lijkt mij niet want als ik 20,8333 invul krijg ik er vervolgens 498 uit. Dat verschil is zelfs voor approximate een beetje te groot. Misschien ergens iets verkeerd overgenomen ??

Met vriendelijke groet
JaDeX

jadex
donderdag 20 januari 2005

©2001-2024 WisFaq