Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Primitiveren

Hallo

Ik ben al een hele tijd aan t ploeteren maar het wil me niet lukken om de primitieve te bepalen van 1/cos4(x)

Kan ik gebruik maken van d(tanx)=1/cos2(x) dx?

gegroet

amy
Student hbo - donderdag 20 januari 2005

Antwoord

ò1/cos2x·1/cos2x dx= ò(sin2x+cos2x)/cos2x·1/cos2x dx =
ò(tan2x+1)·1/cos2x dx= (stel nu tanx = y) ò(y2+1) dy ........
De rest kun je vast zelf wel verzinnen.

Met vriendelijke groet
JaDeX

jadex
donderdag 20 januari 2005

©2001-2024 WisFaq