\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 32869 Re: Re: Integraal ok ik heb het volgende gedaan: 1/((1-u)(1+u)2)= a/(1-u) + b/(1+u) + c/(1+u)2 links en rechts vermenigvuldigen met (1-u)(1+u)2 geeft: 1 = a(1+u)2 + b(1-u)(1+u) + c(1-u) 1 = (a-b)u2 - cu + a+b+c en dan heb ik dit gedaan a+b+c = 1 c = 0 a-b = 0 a = 1/2 b = 1/2 c = 0 Zit ik in de goede richting........ Fleur Student hbo - woensdag 19 januari 2005 Antwoord Tot hier toe mee eens: 1 = a(1+u)2 + b(1-u)(1+u) + c(1-u) Maar dan ben je vergeten (1+u)2 netjes uit te werken tot 1+2u+u2: 1=a(1+2u+u2)+b(1-u2)+c(1-u) dus 1=(a-b)u2+(2a-c)u+(a+b+c) a-b=0 2a-c=0 a+b+c=1 a=b c=2a a+a+2a=1 4a=1 a=1/4 b=1/4 c=1/2 hk woensdag 19 januari 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
ok ik heb het volgende gedaan: 1/((1-u)(1+u)2)= a/(1-u) + b/(1+u) + c/(1+u)2 links en rechts vermenigvuldigen met (1-u)(1+u)2 geeft: 1 = a(1+u)2 + b(1-u)(1+u) + c(1-u) 1 = (a-b)u2 - cu + a+b+c en dan heb ik dit gedaan a+b+c = 1 c = 0 a-b = 0 a = 1/2 b = 1/2 c = 0 Zit ik in de goede richting........ Fleur Student hbo - woensdag 19 januari 2005
Fleur Student hbo - woensdag 19 januari 2005
Tot hier toe mee eens: 1 = a(1+u)2 + b(1-u)(1+u) + c(1-u) Maar dan ben je vergeten (1+u)2 netjes uit te werken tot 1+2u+u2: 1=a(1+2u+u2)+b(1-u2)+c(1-u) dus 1=(a-b)u2+(2a-c)u+(a+b+c) a-b=0 2a-c=0 a+b+c=1 a=b c=2a a+a+2a=1 4a=1 a=1/4 b=1/4 c=1/2 hk woensdag 19 januari 2005
hk woensdag 19 januari 2005
©2001-2024 WisFaq