Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Coordinaten van het snijpunt van een lijn en een vlak

gegeven:Kubus zijde 6
Vlak coordinaten(9,0,0); (0,9,0) en (0,12,0)
Vergelijking van het vlak : 4X+4Y+3Z
PV1: (0,6t,6)
PV2: (6,6t,0)
Vraag Bepaal de waarde van de parameter waarbij het punt aan de vergelijking van het vlak voldoet...
Hoe bepaal ik dat?

bedankt
Jennifer

Jennif
Student hbo - woensdag 19 januari 2005

Antwoord

De vergelijking van het vlak lijkt me 4X+4Y+3Z=36 toe.
Vul nu voor PV1 x=0, y=6t en z=6 in de vergelijking van het vlak in en bereken t.
Je krijgt dan 0+24t+18=0, dus 24t=-18, dus t=-18/24=-3/4.
Voor PV2 net zo iets.

hk
woensdag 19 januari 2005

©2001-2024 WisFaq