Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Goniometrisch bewijs

Ik kom niet uit het volgende:

Bewijs:

sin 3x = 3 sin x - 4 sin3 x

Ik weet dat sin 2x = 2*sin x * cos x...

Alvast bedankt

Marc H
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 19 januari 2005

Antwoord

sin 3x = sin(2x + x) en pas nu de somformule toe.
Werk dan sin 2x uit en ook cos 2x (= cos2x - sin2x)
Vermits alles in functie van sin x moet uitgedrukt worden, vervang je cos2x door 1 - sin2x (tweemaal).
Nu nog enkele haakjes uitwerken.

LL
woensdag 19 januari 2005

©2001-2024 WisFaq