\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 32047 Re: 30-voud Helaas is dat laatste, n5-n ook deelbaar door 5, niet gelukt. Misschien dat u mij hierbij ook nog kunt helpen? Harrie Student hbo - maandag 17 januari 2005 Antwoord De aanwijzing:Onderscheid hierbij 5 gevallen:n is een vijfvoudn is een vijfvoud plus 1n is een vijfvoud plus 2n is een vijfvoud plus 3n is een vijfvoud plus 4(5n)5-5n=3125n5-5n is deelbaar door 5(5n+1)5-(5n+1)=3125n+3125n4+1250n3+250n2+20n is deelbaar door 5.Zou dat helpen? WvR dinsdag 18 januari 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Helaas is dat laatste, n5-n ook deelbaar door 5, niet gelukt. Misschien dat u mij hierbij ook nog kunt helpen? Harrie Student hbo - maandag 17 januari 2005
Harrie Student hbo - maandag 17 januari 2005
De aanwijzing:Onderscheid hierbij 5 gevallen:n is een vijfvoudn is een vijfvoud plus 1n is een vijfvoud plus 2n is een vijfvoud plus 3n is een vijfvoud plus 4(5n)5-5n=3125n5-5n is deelbaar door 5(5n+1)5-(5n+1)=3125n+3125n4+1250n3+250n2+20n is deelbaar door 5.Zou dat helpen? WvR dinsdag 18 januari 2005
WvR dinsdag 18 januari 2005
©2001-2024 WisFaq