Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Afgeleide e^f(x)

Wat is de afgeleide van e^f(x) ?
kweet dat het iets speciaals is maar herinner het me niet..

bedankt

EV
3de graad ASO - maandag 17 januari 2005

Antwoord

Hallo,

D(e^x) is gewoon e^x, maar wanneer er ipv x een functie van x staat, f(x) dus, dan moet je die ook nog afleiden.

Dus: D(e^f(x)) = e^f(x) * D(f(x))

Bijvoorbeeld:

D(e^(x^2)) = e^(x^2) * 2x
D(e^(sinx)) = e^(sinx) * cosx

mvg,
Tom

td
maandag 17 januari 2005

Re: Afgeleide e^f(x)

©2001-2024 WisFaq