Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Stelsel vergelijkingen

na eerdere vragen te hebben doorgekeken lukt het me toch niet om het volgende stelsel op te lossen.....:

de bedoeling is een vergelijking van een vlak te krijgen dat door de volgende punten loopt: (7,2,5),(-1,0-1) en (3,5,13)dus:

7a+2b+ 5c=d
-a + c=d
3a+5b+13c=d

via het schoonvegen van de matrix kom ik niet tot een goed antwoord, evenals bij het isoleren van de variabelen....

Maurit
Student hbo - zondag 16 januari 2005

Antwoord

Beste Maurits,

Het gaat makkelijker als je de vergelijking van je vlak direct opstelt via een matrix.

Als eerste rij neem je dan: x y z 1
Alle andere rijen zijn de 3 coördinaten gevolgd door 1.

De matrix ziet er dus zo uit:



Als je de determinant van deze matrix uitrekent en gelijkstelt aan 0, dan heb je de vergelijking van je vlak.

mvg,
Tom

td
maandag 17 januari 2005

©2001-2024 WisFaq