\require{AMSmath} Complex bewijs Hallo, Ik kom hier niet uit.... Gegeven zÎC en |z|=1 bewijs dan voor alle nÎN dat z^n/(z^2n+1)ÎR , gesteld dat z^2n¹-1. Mgv Hendrik lemmen Ouder - zondag 16 januari 2005 Antwoord z = exp(it) z^n/(z^(2n)+1) = 1/(z^n+z^-n) = 1/(exp(int)+exp(-int) = 1/(2cos(nt)) Î cl zondag 16 januari 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo, Ik kom hier niet uit.... Gegeven zÎC en |z|=1 bewijs dan voor alle nÎN dat z^n/(z^2n+1)ÎR , gesteld dat z^2n¹-1. Mgv Hendrik lemmen Ouder - zondag 16 januari 2005
lemmen Ouder - zondag 16 januari 2005
z = exp(it) z^n/(z^(2n)+1) = 1/(z^n+z^-n) = 1/(exp(int)+exp(-int) = 1/(2cos(nt)) Î cl zondag 16 januari 2005
cl zondag 16 januari 2005
©2001-2024 WisFaq