\require{AMSmath} Goniometrische vergelijkingen Hallo, Ik moet de volgende vergelijking oplossen: sin 3x = sin 2x Ik weet wel ongeveer hoe ik te werk moet gaan maar ik kom niet op de oplossing van het boek... die is: x = k*2p of x = p/5 + k*2p/5 (k is een element van de verzameling der gehele getallen) kunnen jullie me helpen? bedankt, Marc H Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 16 januari 2005 Antwoord Een vergelijking van de vorm sin(t)=sin(u) los je op volgens het schema: t=u+k*2p of t=p-u+k*2p Passen we dat toe op jouw opgave dan krijgen we sin(3x)=sin(2x) 3x=2x+k*2p of 3x=p-2x+k*2p x=k*2p of 5x=p+k*2p x=k*2p of x=p/5+k*2p/5 hk zondag 16 januari 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo, Ik moet de volgende vergelijking oplossen: sin 3x = sin 2x Ik weet wel ongeveer hoe ik te werk moet gaan maar ik kom niet op de oplossing van het boek... die is: x = k*2p of x = p/5 + k*2p/5 (k is een element van de verzameling der gehele getallen) kunnen jullie me helpen? bedankt, Marc H Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 16 januari 2005
Marc H Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 16 januari 2005
Een vergelijking van de vorm sin(t)=sin(u) los je op volgens het schema: t=u+k*2p of t=p-u+k*2p Passen we dat toe op jouw opgave dan krijgen we sin(3x)=sin(2x) 3x=2x+k*2p of 3x=p-2x+k*2p x=k*2p of 5x=p+k*2p x=k*2p of x=p/5+k*2p/5 hk zondag 16 januari 2005
hk zondag 16 januari 2005
©2001-2024 WisFaq