\require{AMSmath} Expliciet en een recursief voorschrift We krijgen enkele gegevens en we moeten daarmee een expliciet en recursief voorschrift bepalen. Kunnen jullie mij zeggen hoe ik dat moet doen?Bijvoorbeeld:1. t1 = 125 en t3= 5of2. t4 = 8/81 en t2 = 2/9Het gaat over meetkundige rijen. En daar moeten we een expliciet voorschrift en een recursief voorschrift bepalen.Alvast heel hartelijk bedankt Dennis 2de graad ASO - zondag 16 januari 2005 Antwoord Voor een meetkundige rij geldt:tn=r·tn-1Bij het eerste voorbeeld:t3=r·t2=r·r·t1=r2·t1, dus:5=r2·125r2=1/25r=1/5Recursief voorschrift: tn=1/5·tn-1, met t0=625Expliciet voorschrift: tn=(1/5)n·625Dan kan je tweede zelf wel.. WvR zondag 16 januari 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
We krijgen enkele gegevens en we moeten daarmee een expliciet en recursief voorschrift bepalen. Kunnen jullie mij zeggen hoe ik dat moet doen?Bijvoorbeeld:1. t1 = 125 en t3= 5of2. t4 = 8/81 en t2 = 2/9Het gaat over meetkundige rijen. En daar moeten we een expliciet voorschrift en een recursief voorschrift bepalen.Alvast heel hartelijk bedankt Dennis 2de graad ASO - zondag 16 januari 2005
Dennis 2de graad ASO - zondag 16 januari 2005
Voor een meetkundige rij geldt:tn=r·tn-1Bij het eerste voorbeeld:t3=r·t2=r·r·t1=r2·t1, dus:5=r2·125r2=1/25r=1/5Recursief voorschrift: tn=1/5·tn-1, met t0=625Expliciet voorschrift: tn=(1/5)n·625Dan kan je tweede zelf wel.. WvR zondag 16 januari 2005
WvR zondag 16 januari 2005
©2001-2024 WisFaq