Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Berekenen interest

Hallo, ik moet een taak van wiskunde maken en er zit een vraagstuk bij dat ik maar niet opgelost krijg.
Hoet vraagstuk is:
Wanneer een kapitaal van 1000 EUR uigezet word aan 7% met enkelvoudige interest, dan brengt dit kapitaal elk jaar een zelfde bedrag op, namelijk: (7/100)·1000 EUR = 70 EUR
Wanneer echter een kapitaal uitgezet wordt met samengestelde interest dan wordt elk jaar de interest bij het kapitaal gevoegd en brengt vanaf dan ook interst op.

1) Bereken de eindwaarde van een bedrag van 2500 EUR dat gedurende 10 jaar uitgezet wordt aan 7%met enkelvoudige intrest.
2) Bereken de eindwaarde van een bedrag van 2500 EUR dat eveneens gedurende 10 jaar uitgezet wordt aan 7% maar nu met samengestelde intrest
3) Bereken hoeveel jaar men 2500 EUR moet uitzetten tegen 7% met enkelvoudige intrest om minstens dezelfde eindwaardete hebben als 2500 EUR gedurende 10 jaar aan 7% met samengestelde interest

Kunnen jullie zeggen hoe je dit oplost en hoe je eraan komt?
Hartelijk dank!

Sarigu
2de graad ASO - zondag 16 januari 2005

Antwoord

1. 2500+(10*175)=4250

2. 2500(7/100+1)10= 4917,88

3. berekenen: 2500+(x*175)=4917,88

vr groet

pl
zondag 16 januari 2005

©2001-2024 WisFaq