\require{AMSmath} Het Babylonisch talstelsel Hoe schrijf je bv. 5387 of 24333? Jan Ba Student universiteit - zaterdag 15 januari 2005 Antwoord Het Babylonisch talstelsel is 60-tallig, zodat5387 = 1·3600 + 29·60 + 47 = (1)(29)(47)24333 = 6·3600 + 45·60 + 33 = (6)(45)(33)En dan moet je de tussen haakjes geplaatste getallen nog 'vertalen' naar 'spijkers'... Zie Babylonian numerals dk zaterdag 15 januari 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe schrijf je bv. 5387 of 24333? Jan Ba Student universiteit - zaterdag 15 januari 2005
Jan Ba Student universiteit - zaterdag 15 januari 2005
Het Babylonisch talstelsel is 60-tallig, zodat5387 = 1·3600 + 29·60 + 47 = (1)(29)(47)24333 = 6·3600 + 45·60 + 33 = (6)(45)(33)En dan moet je de tussen haakjes geplaatste getallen nog 'vertalen' naar 'spijkers'... Zie Babylonian numerals dk zaterdag 15 januari 2005
Zie Babylonian numerals
dk zaterdag 15 januari 2005
©2001-2024 WisFaq