\require{AMSmath} Breuken delen de regen zegt: Delen met een breuk is vermenigvuldigen met het omgekeerde. Ik snap de logica daar niet in. Hoe komt het dat je van het tweede deel van de som de teller en noemer mag omdraaien? Kun je mij een voorbeeld som geven zodat ik het snap? Karin Student hbo - zaterdag 15 januari 2005 Antwoord Het basisinzicht dat je moet hebben is dat (c/d).(d/c) = 1 en daar zal je het wel mee eens zijn denk ik. Deel nu beide leden door (c/d) (d/c) = 1/(c/d) Vermenigvuldig nu beide leden met (a/b) (a/b)(d/c) = (a/b)/(c/d) en draai voor de leesbaarheid misschien links en rechts even om (a/b)/(c/d) = (a/b)(d/c) Wat er nu staat is wat je aangetoond wou zien, toch? cl zaterdag 15 januari 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
de regen zegt: Delen met een breuk is vermenigvuldigen met het omgekeerde. Ik snap de logica daar niet in. Hoe komt het dat je van het tweede deel van de som de teller en noemer mag omdraaien? Kun je mij een voorbeeld som geven zodat ik het snap? Karin Student hbo - zaterdag 15 januari 2005
Karin Student hbo - zaterdag 15 januari 2005
Het basisinzicht dat je moet hebben is dat (c/d).(d/c) = 1 en daar zal je het wel mee eens zijn denk ik. Deel nu beide leden door (c/d) (d/c) = 1/(c/d) Vermenigvuldig nu beide leden met (a/b) (a/b)(d/c) = (a/b)/(c/d) en draai voor de leesbaarheid misschien links en rechts even om (a/b)/(c/d) = (a/b)(d/c) Wat er nu staat is wat je aangetoond wou zien, toch? cl zaterdag 15 januari 2005
cl zaterdag 15 januari 2005
©2001-2024 WisFaq