Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Oefening

sina=1/3 sinB=1/2

sin2(a+B)= ?

Berekening ???

Tom Va
3de graad ASO - zaterdag 15 januari 2005

Antwoord

Eerst de formule voor de dubbele hoek toepassen

2 sin(a+b) cos(a+b)

en dan sin(a+b) en cos(a+b) uitwerken. De waarden van sin(a) en sin(b) zijn gegeven, daaruit kan je cos(a) en cos(b) halen, al is dat op het teken na! Er zijn dus 4 mogelijke uitkomsten, tenzij er meer gegeven is over a en b dan je in de opgave vermeldt.

cl
zaterdag 15 januari 2005

 Re: Oefening 

©2001-2025 WisFaq