Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 32591 

Re: Breuken, Exponenten, logaritme vergelijkingen

Beste Tom,

De helft van mijn opgave 2 is weggevallen vandaar dat het onduidelijk is hieronder de goede + mijn oplossing.

x
6x-4 + 2+3 = x-1 (komen deelstrepen tussen)
3x-2 x+6 2

anders geschreven:

((6x-4)/(3x-2)) + (((x/2)+3)/(x+6)) = ((x-1)/2)

mijn oplossing:

(-12/3) + (2/3) = ((x-1)/2)

-4 2/3 = ((x-1)/2)

-4 2/3 . 2 = x-1

-9 1/3 = x-1

x=-8 1/3

opgave 1 heeft geen oplossing? ik begrijp het niet volledig het antwoord

Bedankt voor de antwoorden

groeten jeroen

Jeroen
Student hbo - vrijdag 14 januari 2005

Antwoord

Jeroen,

Je eerste opgave had inderdaad geen oplossing omdat je iets strijdigs bekomt wanneer je wil uitwerken in x.

Je breuken zijn nu duidelijk, maar van je oplossing snap ik niets.

Enkele hints:
((6x-4)/(3x-2)) = breng in de teller een factor 2 buiten, dan kan je (3x-2) wegdelen.
(((x/2)+3)/(x+6)) = zet op gelijke noemer in de teller, de noemer zal kunnen wegvallen.

mvg,
Tom

td
vrijdag 14 januari 2005

©2001-2024 WisFaq