\require{AMSmath} Differentiaalvergelijkingen hallo helper......!ik kom maar niet uit deze vraag:Bereken de algemene opl. van het volgende stelsel differentiaalvergelijkingen:dx/dt= -4x -3ydy/dt= 2x+3yBereken de bijz.opl. met beginwaarden x(0)=1 en y(0)=-2Bereken de bijz.opl. met beginwaarden x(0)=3 en y(0)=-1alvast bedankt,groetjes studen Student hbo - vrijdag 14 januari 2005 Antwoord Dit is een homogeen stelsel. De bijbehorende vergelijking is van de vorm z'(t)=A·z(t). Met A is een reele 2x2 matrix.Nu is het even van belang hoeveel eigenwaarden deze matrix heeft. Gelukkig zijn dat er twee (dat is verreweg het makkelijkst).Even de theorie bekijken dan zie je dat je daarbij de volgende oplossing krijgt:Nu nog even de beginwaarden invullen en vervolgens daaruit C1 en C2 berekenen.Met vriendelijke groetJaDeX Zie Theorie stelsels differentiaalvergelijkingen jadex zaterdag 15 januari 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
hallo helper......!ik kom maar niet uit deze vraag:Bereken de algemene opl. van het volgende stelsel differentiaalvergelijkingen:dx/dt= -4x -3ydy/dt= 2x+3yBereken de bijz.opl. met beginwaarden x(0)=1 en y(0)=-2Bereken de bijz.opl. met beginwaarden x(0)=3 en y(0)=-1alvast bedankt,groetjes studen Student hbo - vrijdag 14 januari 2005
studen Student hbo - vrijdag 14 januari 2005
Dit is een homogeen stelsel. De bijbehorende vergelijking is van de vorm z'(t)=A·z(t). Met A is een reele 2x2 matrix.Nu is het even van belang hoeveel eigenwaarden deze matrix heeft. Gelukkig zijn dat er twee (dat is verreweg het makkelijkst).Even de theorie bekijken dan zie je dat je daarbij de volgende oplossing krijgt:Nu nog even de beginwaarden invullen en vervolgens daaruit C1 en C2 berekenen.Met vriendelijke groetJaDeX Zie Theorie stelsels differentiaalvergelijkingen jadex zaterdag 15 januari 2005
Zie Theorie stelsels differentiaalvergelijkingen
jadex zaterdag 15 januari 2005
©2001-2024 WisFaq