Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Kansberekening

hallo, ik heb net ook al een vraag gesteld over mijn PO. ik heb alleen nog een probleempje. de opgave is zo:
Remco schiet 4 keer. de kans dat hij per keer raakt is 10%.
a) de kans dat hij 4 keer raakt schiet
antwoord? = 0,1^4= 1,0 x 10^-4 dit x100= 0,01% KLOPT DIT?

c) de kans dat hij de helft raakt?
antwoord?= 0,1 x 0,1 x 0,9 x 0,9= 0,81% KLOPT DIT?

d) remco schiet nu 8keer inplaats van 4keer. volgens hem is nu de kans dat de helft van zijn schoten raak is groter zijn dan wanneer hij 4keer schiet. leg uit of hij gelijk heeft.
antwoord?= (0,1^4) x (0,9^4)= 65,61 x 10^-4%,
dit betekend dat de kans kleiner is dan wanneer hij 4keer schiet. Remco heeft dus ongelijk. KLOPT DIT?

lotte
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 14 januari 2005

Antwoord

a) Klopt
c) Klopt niet, je schrijft de kans neer dat de eerste twee keer raak zijn en de laatste twee keer mis. Er zijn *nog* combinaties mogelijk die tot een totaal van 2 keer raak leiden.
d) Zelfde opmerking als bij c)

cl
vrijdag 14 januari 2005

©2001-2024 WisFaq