\require{AMSmath} Integreren van een sinusfunctie hoe kan ik de volgende functie integreren??? f(x)=sin2x ik kom tot nu toe niet verder dan 1/3sin3x * ........ mat Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 20 mei 2002 Antwoord Gebruik de goniometrische formules van de formulekaart! cos 2x=1-2sin2x 2sin2x=1-cos(2x) sin2x=½-½·cos(2x) Welnu, intgreren van f(x)=½-½cos(2x) is wel te doen. F(x)=½x-¼·sin(2x)=½x-½·sin(x)·cos(x) Enz.. WvR maandag 20 mei 2002 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
hoe kan ik de volgende functie integreren??? f(x)=sin2x ik kom tot nu toe niet verder dan 1/3sin3x * ........ mat Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 20 mei 2002
mat Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 20 mei 2002
Gebruik de goniometrische formules van de formulekaart! cos 2x=1-2sin2x 2sin2x=1-cos(2x) sin2x=½-½·cos(2x) Welnu, intgreren van f(x)=½-½cos(2x) is wel te doen. F(x)=½x-¼·sin(2x)=½x-½·sin(x)·cos(x) Enz.. WvR maandag 20 mei 2002
WvR maandag 20 mei 2002
©2001-2024 WisFaq