Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Oplossen van veelterm vergelijkingen rationale vergelijking

Ik snap niet goed hoe je een veelterm vergelijking helemaal juist oplost. Ik heb opgaven gekregen en voor het oplossen men cursus gebruikt maar ik snap er niets van

1 opgave is los op in R

x6 - 11x3 - 216 = 0

Ik dacht eerst dat ik wist hoe ik het moest oplossen maar bij de voorbeelden verlaagt de macht steeds met 1 en hier gaat het ineens van 6 naar 3 waardoor ik in de war ben...

Hoe begin ik hier juist aan? Ik heb ook al gezocht in men leerboek maar daar staat dit hoofdstuk niet in.

Gert-J
3de graad ASO - donderdag 13 januari 2005

Antwoord

Er staat min of meer een kwadratische vergelijking...
Stel x3 = t.
Dat geeft:
t2 - 11t - 216 = 0
Hieruit kan je, denk ik, t wel vinden. En dan is x ook niet meer zo moeilijk, toch?

dk
donderdag 13 januari 2005

©2001-2024 WisFaq