Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Inhoud piramide

Ik moet voor school een piramide van papier maken maar ik weet niet hoe je de inhoud moet bereken!
De inhoud moet 1 liter zijn ik weet dat de grond vlak 10 bij 10 is maar de driehoekjes weet ik niet hoe bereken je dat?
En wat is het antwoord dus hoe hoog moet ie worden?

wesley
Leerling bovenbouw vmbo - donderdag 13 januari 2005

Antwoord

Beste Wesley,

Omdat je zegt dat het grondvlak 10 bij 10 is ga ik ervan uit dat je een piramide maakt met een vierkant grondvlak.

De formule voor de inhoud van een piramide is:
(G*h)/3 waarbij:
G de oppervlakte is van het grondvlak, bij jou dus 10x10 = 100
h de hoogte is van de piramide, dat zoeken we net.
De totale inhoud is het product van deze twee gedeeld door 3.

Ook moet je weten dat een inhoud van 1 liter overeenstemt met 1dm3 of 1000cm3.

Als we een inhoud van 1000cm3 (= 1 liter) willen dan is de formule :
(G*h)/3 = 1000cm3

Hieruit kan je dan h halen:
h = 3000cm3/G waarin G het grondvlak is, bij jou dus 100cm2
h = 3000cm3/100cm2 = 30cm

Met een vierkant grondvlak van 10 bij 10 moet je dus een hoogte van 30cm hebben.

mvg,
Tom

td
donderdag 13 januari 2005

©2001-2024 WisFaq