Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Argument bepalen

Hallo!

ik heb een vraagje over de volgende som,

(3+4i)5
op de rekenmachine geeft dit
-237-3116i

q=arctan (-3116/-237)-p= -1.64

maar met de regel arg(u^n)=n·arg(u) krijg ik,
q=5·arctan(4/3)=4.63

Hier moet toch hetzelfde uitkomen??
kan iemand mij helpen welk antwoord nou fout is en waarom?
hartelijk dank alvast
Lennard

Lennar
Student hbo - donderdag 13 januari 2005

Antwoord

Je hebt hetzelde resultaat, alleen moet je er rekening meehouden dat de hoek q dezelfde hoek is als q+k×2p. De reële waarde is verschillend, maar de hoek is dezelfde. Een rondje meer of minder maken op de goniometrische cirkel, maakt geen verschil uit.

Mvg,

Els
donderdag 13 januari 2005

©2001-2024 WisFaq