Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Partiele integratie

ik moet de integraal van x2 sin (x) dx berekenen, dit heb ik geprobeerd met partiele integratie maar daarmee kom ik er niet uit. Hoe moet ik zeze integraal wel aanpakken? en btw ik vind deze site echt geweldig jullie hebben me een paar keer heel erg geholpen nu haal ik mn calculus morgen cker wel bedankt.

bart v
Student universiteit - woensdag 12 januari 2005

Antwoord

Toch wel partiele integratie:
$\int{}$fg'=fg-$\int{}$f'g
Voor f kiezen we x2 en voor g': sin(x)
We krijgen dan
$\int{}$x2sin(x)dx=-x2cos(x)+$\int{}$2x.cos(x)dx.
We passen nu een tweede keer partiele integratie toe en krijgen:
-x2cos(x)+2xsin(x)-$\int{}$2sin(x)dx=
-x2cos(x)+2xsin(x)+2cos(x)

hk
woensdag 12 januari 2005

©2001-2024 WisFaq